Tämä maistu ihan tsatsikille eli tuorekurkulle ja valakosipulille. NAM! Koristelut jälleen kiireesä tehtyjä.

Ohoje on Valion.

768858.jpg

Feta-tzatzikikakku

Pohja:

150 g hapankorppuja

75 g voita sulatettuna

Kostutus:

1 dl maitoa

Täyte:

8 liivatelehteä

1 rkl kiehuvaa vettä

200 g feta-juustoa

200 g tuoretta kurkkua

200 g valkosipuli-tuorejuustoa

½ dl sitruunamehua

1 rkl sokeria

1 tl mustapippuria

1 dl hienonnettua tilliä

5 dl kermaviiliä

½ tl suolaa

Koristelu:

kurkkuviipaleita, oliiveja, tilliä

Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan 24 cm:n suuruisen irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja peitä vuoan pohja sillä. Hienonna hapankorput ja sekoita voisulan kanssa. Levitä seos kevyesti taputellen vuoan pohjalle. Kostuta pohja maidolla.

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna fetajuusto monitoimikoneessa. Raasta kurkku ja purista siitä liika neste pois. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Yhdistä täytteen ainekset. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele ohuin kurkkuviipalein, oliivein ja tillillä. Voit sivellä kurkuille ohuen kerroksen kasvisliemestä tehtyä kiillettä.