Tämä maistu ihan tsatsikille eli tuorekurkulle ja valakosipulille. NAM! Koristelut jälleen kiireesä tehtyjä.
Ohoje on Valion.
Feta-tzatzikikakku
Pohja:
150 g hapankorppuja
75 g voita sulatettuna
Kostutus:
1 dl maitoa
Täyte:
8 liivatelehteä
1 rkl kiehuvaa vettä
200 g feta-juustoa
200 g tuoretta kurkkua
200 g valkosipuli-tuorejuustoa
½ dl sitruunamehua
1 rkl sokeria
1 tl mustapippuria
1 dl hienonnettua tilliä
5 dl kermaviiliä
½ tl suolaa
Koristelu:
kurkkuviipaleita, oliiveja, tilliä
Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan 24 cm:n suuruisen irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja peitä vuoan pohja sillä. Hienonna hapankorput ja sekoita voisulan kanssa. Levitä seos kevyesti taputellen vuoan pohjalle. Kostuta pohja maidolla.
Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna fetajuusto monitoimikoneessa. Raasta kurkku ja purista siitä liika neste pois. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Yhdistä täytteen ainekset. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja koristele ohuin kurkkuviipalein, oliivein ja tillillä. Voit sivellä kurkuille ohuen kerroksen kasvisliemestä tehtyä kiillettä.
Kommentit