En hirveesti tykkää valakosuklaasta, mutta täsä kakussa maku on ok. Ei oo liian makiaa.

Tää oli kokkeilu, siksi leikkasin kakun valamiiksi palasiksi. Ulukonäkö kärsii.

797830.jpg

Valkosuklaakakku

Pohja:

200 g digestive-keksejä

80 g voita tai margariinia

Täyte:

300 g maustamatonta tuorejuustoa

3 kananmunaa

2 dl sokeria

250 g valkoista suklaata

2 tl vaniljasokeria

6 liivatelehteä (+ noin ½ dl vettä)

3 dl kuohukermaa

Koristelu:

marsipaanikukkia

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos tasaisesti leivinpaperin päälle kakun pohjaksi.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokerit tasaiseksi ja lisää suklaa. Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa noin 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kakku marsipaanikukilla, hedelmillä tai syötävillä kukilla ja yrteillä.