Tekasin jo huomiselle valamiiksi runebergintorttuja. Kamerasta loppu sopivasti patterit, joten laitan kuvan, kuhan patterit on lattautuneet (ja kuhan tuun töistä illalla kottiin).

377293.jpg

Runebergintortut  (n. 10 kpl)

150 g voita tai margariinia

1½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 munaa

1 3/4 dl vehnäjauhoja

1 ½ dl korppujauhoja tai piparimuruja

1 dl mantelijauhelmaa

1 ½ tl leivinjauhetta

½ dl maitoa tai kermaa

(2-3 tippaa rommiesanssia)

Päälle:

vadelmahilloa

Koristeluun:

n. ½ dl tomusokeria

vettä

Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kerman ja esanssin kera. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota annosvuoat tai muffinipelti. Voit käyttää myös paperisia vuokia tai kahvikuppeja. Jaa taikina vuokiin. Paina lusikalla taikinan keskelle syvennys ja täytä se hillolla. Paista leivonnaisia 200 asteessa 15-25 minuuttia koosta riippuen. Anna jäähtyä.

Sekoita tomusokeriin tilkka vettä ja kaada seos pakastepussin kulmaan. Leikkaa kulmasta pikku kärki pois ja tee leivonnaisten päälle rinkula. Täytä rinkulan keskusta hillolla.