Aika monesa blogisa on ollu kirijotuksia bannaanikakuista. Ja koskapa en ollu koskaan aikasemmin ko. kakkua teheny, päätin kokkeilla. Mustuneita bannaaneja löyty sopivasti hedelmävajilta. Reseptin nappasin uuesta kirjasta "Suosituimmat kotileivonnaiset". Oon kerräilijäluonne ja keittokirijat on yks kohe, siispä tämäki kirija piti hankkia. On muuten täynnä herkullisen olosia reseptejä.

Kuva meinas unohtua ottaa, mutta kerkesin, ku kakkua oli vielä puolet jälellä. Puoliskon kavereita kävi kahavilla ja tuntu kakku maistuvan.

Kirijassa luki, että tämä on heleppo kakku tehä ja onnistuu aina. Banaanikakku paranee aina säilytyksen aikana. (Olen sammaa mieltä.)

100752.jpg

Amerikkalainen banaanikakku

150 g voita

3 dl sokeria

2 munaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl neilikkaa

1 tl inkivääriä

2 tl kanelia

1 tl suolaa

3 kypsää banaania

Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää munat taikinaan yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja murskaa banaanit. Lisää banaanisose ja sitten jauhot siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä viitisentoista minuuttia, ennen kuin kumoat sen tarjoiluvadille.