Viime viikonloppuna meillä oli taas yhet myyjäiset. Leivonnaisten "aiheena" oli erikoisruokavaliot. Koskapa olin töissä (yllätys, yllätys) leivontatalkoitten aikaan, tekasin kotona sokerittomia pikkuleipiä ja glutteenitonta kakkua. Molemmista tuli hyviä.
Kookos-murokakut
150 g voita
1 tl makeuttamisliuosta
1 dl kookoshiutaleita
3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Pinnalle:
kananmunaa
kookoshiutaleita
Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää makeuttamisliuos, kookoshiutaleet ja vehnäjauhot. Sekoita tasainen taikina. Leivo taikinasta kaksi tankoa, joiden halkaisija on noin 4 cm. Anna niiden kovettua kylmässä kelmuun käärittynä 2-3 tuntia. Leikkaa tangot veitsellä 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Voitele kakkuset munalla ja painele kookoshiutaleissa. Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia, kunnes kakut ovat kauniin kullankeltaisia.
Kommentit