Viime viikonloppuna meillä oli taas yhet myyjäiset. Leivonnaisten "aiheena" oli erikoisruokavaliot. Koskapa olin töissä (yllätys, yllätys) leivontatalkoitten aikaan, tekasin kotona sokerittomia pikkuleipiä ja glutteenitonta kakkua. Molemmista tuli hyviä.

281854.jpg

Kookos-murokakut

150 g voita

1 tl makeuttamisliuosta

1 dl kookoshiutaleita

3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Pinnalle:

kananmunaa

kookoshiutaleita

Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää makeuttamisliuos, kookoshiutaleet ja vehnäjauhot. Sekoita tasainen taikina. Leivo taikinasta kaksi tankoa, joiden halkaisija on noin 4 cm. Anna niiden kovettua kylmässä kelmuun käärittynä 2-3 tuntia. Leikkaa tangot veitsellä 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Voitele kakkuset munalla ja painele kookoshiutaleissa. Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia, kunnes kakut ovat kauniin kullankeltaisia.