Huomena on Oulusa yhet syysmarkkinat ja perinteisesti ollaan marttojen kansa oltu sielä myymäsä leivonnaisia. Tännään oli leivontatalakoot ja tässä on yks tuotos. Ostin itelleni yhen piirakan iltaruuaksi. Valittin sen "rumimman" ja kaiken lisäksi tämä kärsi vielä kuletuksestaki (toin kottiin pyörän korissa). Mutta maku oli hyvä!

Tehtiin muuten tuoreesta parsakaalista. Ja ohoje on Valion sivvuilta.

180348.jpg

Feta-parsakaalipiiras    (8 annosta)

Pohja:

125 g maitorahkaa

125 g vähäsuolaista voita

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1-2 pss (à 200 g) parsakaalia

1 prk fetakuutioita

3 kananmunaa

3 dl ruokakermaa

1 rkl oreganoa

½ tl suolaa

Sekoita rahkan joukkoon pehmeä voi ja jauho-leivinjauheseos. Vuoraa taikinalla noin 28 cm:n vuoka. Keitä parsakaalia vähässä vedessä 2-3 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Valuta fetakuutiot. Pilko parsakaalia tarvittaessa ja laita pohjalle. Lisää juustokuutiot ja maustettu muna-kermaseos. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.