Tämä oli hyvvää! Maistuu varmasti myös ei-keliaakikoille. Kuvasta tuli kauheen samia, mutta eiköhän siitä erota, mikä leivonnainen on kysseessä. Pinnan murut sulivat vähän liikaa (olin tietsikalla, ku piirakka oli uunissa ja meinasin unohtaa koko piirakan).

180345.jpg

Puolukka-murupiirakka (gluteeniton)

6 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl soodaa

1 tl vanilliilisokeria

3 dl sokeria

250 g margariinia sulatettuna

1 kananmuna

2 ½ dl piimää

4 dl pakastepuolukoita

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Nypi taikina murumaiseksi. Nosta taikinasta kolmasosa toiseen kulhoon myöhempää käyttöä varten. Lisää suurempaan taikinamäärään muna ja piimä. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele pinnalle puolukat. Ripottele päälimmäiseksi murumainen taikinaseos. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.